Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Wat je moet doen als je ziek bent (stappenplan)

Als je ziek bent is het belangrijk dat je een kort stappenplan maakt.

”Ik ben ziek en heb dan helemaal geen zin om iets te regelen”, horen we je denken. Juist daarom is het goed om iedereen op jouw werk even te laten weten wat jij nodig hebt; namelijk rust.

Met het volgende stappenplan kun je je daarna met een gerust hart heerlijk verstoppen onder jouw dekbed en even van de aardbol verdwijnen.

Stappenplan

  1. Jij weet het beste hoe lang je even niet op het werk denkt te zijn. Maak een inschatting van het aantal dagen en bedenk welk werk vertraging oploopt omdat jij er even niet bent.
  2. Bel jouw leidinggevende op en vertel hoe lang je denkt weg te zijn, en hoe jij denkt dat het werk overgenomen moet worden nu jij er even niet bent.
  3. Bevestig de gemaakte afspraken met jouw leidinggevende en spreek af wanneer en hoe vaak jullie elkaar tijdens jouw afwezigheid spreken (ja echt je moet bereikbaar blijven als ziek bent).
  4. Stuur jouw collega’s een berichtje dat jouw werk overgenomen wordt en dat je ze zo snel mogelijk weer ziet wanneer je weer bent hersteld.
  5. Doe jouw telefoon en computer uit, stap in bed en ga lekker uitrusten.
  6. Laat in ieder geval om de dag iets van jezelf horen (whatsapp en sms’jes zijn dan prima).

 Als je op deze manier omgaat met jouw ziekteperiode en jouw afwezigheid, dan laat je zien dat je de belangen van jezelf én die van het bedrijf allebei belangrijk vindt.

Bekijk ook de blog Hoe moet ik me ziekmelden?

Ben je ziek en wil je meer weten over wat er op je afkomt? Lees hier op ONICA.nl wat jij zelf kan doen.

Details

Categorie

Ziek zijn & melden

Datum

18 mei 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form