Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Wat is een faillissement?

Als het bedrijf waar je werkt failliet is verklaard, betekent het dat ze niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Klanten, leveranciers, personeel, samenwerkingspartners; het bedrijf is niet meer in staat om te doen wat ze altijd al voor hen deed. Dat geldt dus ook voor jou.

Faillissement wordt aangevraagd bij de rechtbank. Als de rechtbank het faillissement heeft uitgesproken, dan is het bedrijf dus failliet verklaard. Als een bedrijf failliet is dan zijn er vaak al een aantal fasen aan vooraf gegaan. Zo kan het zijn dat je al een paar keer je salaris te laat hebt ontvangen of helemaal niet. Ineens kan je niet meer inloggen in het klantenregistratiesysteem dat jullie al jaren gebruiken; de leverancier heeft het programma afgesloten omdat haar rekeningen niet meer betaald worden.

Voordat een bedrijf failliet gaat, kan het zich in één of meer van de volgende 6 situaties bevinden:

Deze bedrijfssituaties hoeven zich niet in de hierboven genoemde volgorde voor te doen. Als een bedrijf failliet gaat verlies jij in principe altijd je baan. Het faillissement kan er toe leiden dat het bedrijf een doorstart maakt. In dat geval zou je een nieuw contract aangeboden kunnen krijgen voor hetzelfde werk dat je voor het faillissement deed.

Lees hier op ONICA.nl wat jij zelf kan doen ontslag bij faillissement.

Details

Categorie

Ontslag bij faillissement

Datum

22 december 2014

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht