Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Wanneer kan je op staande voet ontslagen worden

Als je op staande voet ontslagen wordt moet er iets heel ernstigs aan de hand zijn. Het is de enige vorm van ontslag waarbij je zonder opzegtermijn en per direct niet alleen je werk en salaris kwijt bent, maar ook je rechten op een WW-uitkering.

Voordat je werkgever je op staande voet kan ontslaan geeft de wet dus aan dat er aan 3 voorwaarden moet worden voldaan.

1. Er moet een dringende reden zijn

Een ontslag op staande voet kan pas gegeven worden als er sprake is van een zogenaamde dringende reden. Er moet dus echt iets heftigs en ernstigs gebeurd zijn, waardoor je werkgever geen andere keuze heeft dan de zakelijke relatie tussen jullie te verbreken. Stelen, fraude, mishandeling of een iemand grof beledigen is natuurlijk geen gedrag dat geaccepteerd is op de werkvloer en zijn dus goede redenen voor ontslag op staande voet. Ook werkweigering kan een reden voor ontslag op staande voet zijn.

2. Je moet als werknemer op de hoogte gebracht worden over jouw ernstige gedrag

Het is natuurlijk niet zo dat je morgen op je werk komt en dat je ineens op staande voet ontslagen bent. Over het algemeen zal er naar aanleiding van een uit de hand gelopen situatie op je werk een gesprek gevoerd worden waar jij en je leidinggevende het hebben over je gedrag. Het kan dat je naar aanleiding van dat gesprek schriftelijk (nog eens) bevestigd krijgt dat je werkgever je per direct ontslaat. Hoe je werkgever het jou ook verteld, het moet duidelijk zijn welke argumenten hij heeft en hij kan die niet zomaar aanpassen op een later moment.

3. Je moet direct ontslagen worden

Als er geconstateerd wordt dat je bijvoorbeeld gestolen hebt dan moet je op het moment dat ze daar achter komen direct op staande voet ontslagen worden. Dat betekent dat er dus direct met jou over gesproken moet worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je werkgever eerst wil onderzoeken wat er nu precies gebeurd is om er zeker van te zijn dat ontslag op staande voet ook echt nodig is. In dat soort gevallen zou je bijvoorbeeld op non-actief gesteld kunnen worden. Na het onderzoeksresultaat kun je alsnog per direct ontslagen worden.

Het mag wettelijk niet dat je werkgever er nog weken over doet als hij dat gedrag heeft waargenomen. Stel dat je een functioneringsgesprek hebt dat helemaal uit de hand loopt. Jij gaat door het lint en je scheld je leidinggevende en zijn familie uit. Een week later komen jullie elkaar weer tegen en je hoort dan dat je op staande voet ontslagen wordt omdat je hem een week geleden hebt uitgescholden. In dat geval kun je niet meer op staande voet ontslagen worden. Je leidinggevende had dat toen moeten aangeven.

Bij ontslag op staande voet wordt je arbeidsovereenkomst per direct opgezegd, zonder opzegtermijn. Maar dat betekent dus ook dat er nog wat ruimte zit in het bepalen óf die arbeidsovereenkomst wel opgezegd kan worden. Het is daarom goed om zodra je een brief of boodschap hebt gekregen dat je op staande voet ontslagen bent, om hulp van ONICA of een jurist in te schakelen. Wij kunnen beoordelen of je er hier nog ruimte zit voor een gesprek, omdat het niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet.

Heb je dus een probleem op je werk en ben je op staande voet ontslagen? Open de chat of maak een account aan en kom in direct contact met een van onze Digi Oon’s.

Details

Categorie

Featured Ontslag op staande voet

Datum

3 augustus 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form