Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Wanneer kan je ontslagen worden bij een reorganisatie

Als het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren en jij wordt boventallig verklaard en er is daarnaast ook geen ruimte meer voor om te blijven werken, dan wordt je ontslagen.

Maar wanneer kan je ontslagen worden bij een reorganisatie?

Er moet wettelijk naar 3 dingen gekeken worden, voordat je ontslagen kunt worden bij een reorganisatie.

  1. Het bedrijf redt het niet financieel of verandert iets aan de manier van uitvoeren.
    In juridische termen wordt je bij een reorganisatie ontslagen door “bedrijfseconomische redenen”. Dat wil zeggen dat het bedrijf minder middelen (geld) heeft of haar processen op een andere manier gaat inrichten waardoor jij niet meer nodig bent. In deze stap moet je werkgever kunnen bewijzen dat er dus ook echt iets aan de hand is. Met cijfers kan worden aangetoond dat het bijvoorbeeld slecht gaat met het bedrijf en dat als ze dit voortzetten het bedrijf het niet gaat redden en failliet kan gaan. Maar het kan dat het bedrijf bepaalde werkzaamheden gaat uitbesteden aan een andere partij, buiten het bedrijf. Vaak zijn de kosten dan minder dan voor het betalen van eigen personeel. Ook dat kan een bedrijfseconomische reden zijn. Hoe dan ook je werkgever moet eerst de bedrijfseconomische reden kunnen aantonen.
  2. Je werkgever moet kritisch kijken naar wie er als eerste ontslagen MOET worden.
    Om over te kunnen gaan tot ontslag, kan je werkgever niet iedere werknemer die hem niet bevalt ontslaan. Er is een wettelijke procedure of eigenlijk berekening die afspiegelingsbeginsel wordt genoemd, die je werkgever moet volgen. Dit beginsel maakt eerst een verdeling van groepen medewerkers in dienstjaren, ervaring en duur van het dienstverband. Wil je exact weten hoe het afspiegelingsbeginsel werkt? Lees er dan meer over in Wat is het afspiegelingsbeginsel en hoe werkt het?
  3. Herplaatsen
    Je werkgever heeft eerst de verplichting om te kijken of hij jou niet ergens anders in het bedrijf kan gebruiken. Je werkgever kan dus niet zomaar overgaan tot ontslag. Maar als het om hele afdelingen gaat, is de kans vaak vrij klein dat iedereen herplaatst kan worden.Als er bijvoorbeeld vacatures binnen het bedrijf zijn waar je, met wat behulp van een aanvullende opleiding, prima op zou passen, dan kan dit een reden zijn voor het UWV Werkbedrijf of de kantonrechter om de ontslagaanvraag af te wijzen.

Als er naar al deze 3 dingen is gekeken en er alles kan aangetoond worden dan kan je werkgever je nog steeds niet zomaar ontslaan.

Toestemming UWV of kantonrechter

Om tot jouw ontslag over te kunnen gaan, moet je werkgever een ontslagvergunning of toestemming vragen bij het UWV of de kantonrechter. Zij bepalen of de 3 punten die hierboven staan ook echt kloppen.

Het is altijd goed om zodra je gehoord hebt dat je ontslagen gaat worden door de reorganisatie om iemand met je mee te laten kijken naar de redenen die je werkgever aangeeft, het sociaal plan en/of de eventuele vaststellingsovereenkomst die je krijgt aangeboden. ONICA kan je hierbij helpen.

Maak een account aan of open de chat en stel je vraag voor direct hulp.

Details

Categorie

Ontslag & Reorganisatie Ontslagcat

Datum

1 augustus 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form