Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Sanne’s onverwachte ontslag

Vandaag hebben we Sanne ontmoet. Sanne is een studente die bij een supermarkt werkt sinds 2012 en dat met veel plezier doet. Ze gaat in februari volgend jaar weer stage lopen voor haar opleiding, maar klust dus tijdelijk bij door te werken voor de supermarkt. Ze belde vandaag omdat ze een gesprek had met haar manager en dat gesprek een onverwachtse wending kreeg.

Sanne’s Situatie

Sanne is uitgenodigd op gesprek bij haar leidinggevende. Die vertelt haar dat ze per september geen contractverlenging meer krijgt en uit dienst gaat. Sanne schrikt zich kapot!

Sanne denkt namelijk dat ze al in vaste dienst is sinds maart dit jaar. Ze vraagt haar laatste contract op omdat ze hier geen kopie van gekregen heeft. Tot haar verbazing ontvangt ze een brief met daarin een bevestiging dat ze tot 15 september in dienst is. Ze bezoekt onze website en start een chatgesprek waarin ze aangeeft dat ze echt geen idee heeft hoe dit kan.

Sanne is op 15 september 2012 in dienst getreden en heeft een contract van 6 maanden gehad. Als haar contract in maart 2013 afloopt krijgt ze een verlenging van 1 jaar contract. Beide keren vindt er een functioneringsgesprek plaats en krijgt ze een bevestiging van de verlenging. In maart 2014 vind er geen gesprek plaats, krijgt ze geen bevestiging en werkt Sanne gewoon door. En vandaag hoort ze dat ze op 15 september a.s. uit dienst gaat.

Als ik dit verhaal hoor, krijg ik de rillingen. Het komt namelijk niet vaak voor, maar soms zijn er werkgevers die echt doen alsof werknemers achterlijk zijn. Alsof ze niet begrijpen hoe de wet in elkaar zit en wat hun rechten zijn. Het is toch raar dat ze plotseling ineens na 6 en 12 maanden contracten ineens 18 maanden contracten krijgt? En natuurlijk zijn werknemers heel dom en kunnen niet uitrekenen dat 6 maanden plus 12 maanden samen 18 maanden is! Ze hebben zich vergist en hopen dat onze Sanne niet door heeft wat er eigenlijk gebeurd is.

Het gebeurt echt niet heel vaak dat werkgevers een loopje nemen met je. Vaak is het onbedoeld en administratief niet goed geregeld, maar van Sanne’s verhaal krijg ik de kriebels.

Hoeveel contracten mag je hebben voor je in vaste dienst komt?

Voor 1 juli 2015 was het zo geregeld dat je werkgever je 3 jaar in dienst mocht hebben voordat je in vaste dienst kwam. Je kon dus in dienst treden en direct een jaar contract krijgen en daarna nog 2 keer een verlenging van een jaar. Samen maakt dat 3 jaar. Een combinatie van eerst een 6 maanden contract en daarna een contract voor 1,5 jaar mag dus ook. Elke combinatie die samen 3 jaar maakt, was wettelijk toegestaan.

Een andere optie was dat je 3 contracten mocht krijgen voor een bepaalde tijd. Bij het 4e contract trad je dan in vaste dienst. Je kon dus ook in dienst treden en een contract voor 6 maanden krijgen, daarna een van 1 jaar en daarna nog een van 6 maanden. In dit geval heb je geen 3 jaar volgemaakt maar wel 3 contracten voor bepaalde tijd gehad. Bij het eerst volgende contract wat je dan aangeboden kreeg zou je in vaste dienst komen. Dit staat dus los of al die contracten samen 3 jaar gemaakt hebben.

Per juli 2015 mag je werkgever je nog maximaal 2 jaar of 24 maanden in dienst hebben voordat je in vaste dienst treedt. Wel mag hij je in 24 maanden nog steeds 3 aanbieden. Daarna ben je in vaste dienst.

Hoe moet een verlenging plaatsvinden?

Het gebeurt bijna altijd dat je wel een gesprek hebt voordat je contract verlengd wordt. Je bespreekt dan vaak samen hoe het gegaan is en wat jullie voor de toekomst verwachten. Als je werkgever geen gesprek inplant, is het altijd goed dat zelf voor te stellen. Jij kunt dan zelf vragen wat ze van je functioneren vinden. Daarnaast kun je dan ook onderhandelen over het vervolg van je contract.<h2>Stilzwijgende verlenging</h2>Als er geen gesprek plaatsvindt, je geen bevestiging krijgt en je gewoon doorwerkt en doorbetaald krijgt, is je contract stilzwijgend verlengd.

Als dat gebeurt betekent het altijd dat je contract verlengd wordt met exact hetzelfde aantal maanden als het contract dat je daarvoor had. Dus heb je een jaar contract gehad en wordt het stilzwijgend verlengt, dan is de verlenging automatisch ook 1 jaar.

Vaste dienst

Als wij het op een rijtje zetten wordt duidelijk dat de werkgever van Sanne feitelijk haar contract stilzwijgend verlengd heeft in maart 2014 door haar geen bevestiging te sturen. Sanne had de brief namelijk niet in haar bezit. Sterker nog ze was niet eens op de hoogte van de regeling. Dit betekent dat ze per maart van dit jaar in vaste dienst is getreden en ze dus niet per september uit dienst gaat.

Haar werkgever geeft aan dat ze per vorig jaar een contract heeft gekregen van 18 maanden. Sanne weet van niks en hoort hier vandaag voor het eerst over.

Wat nu?

Nu we weten dat Sanne eigenlijk in vast dienst is, moet ze dit bespreken. Haar werkgever moet aantonen dat zij deze brief, en de verlenging hebben besproken en dat er dus geen sprake is van stilzwijgend verlengen. Dat wordt best een pittig gesprek om te voeren. Hoe pak je dat nou aan? Dit is het advies dat ONICA Sanne gegeven heeft:

  1. Zorg dat je schriftelijk op voorhand jouw standpunt alvast uitgelegd hebt. Je kunt dat op je gemak voorbereiden met hulp en advies van ONICA en je hebt dan alles gezegd wat je wilde zeggen zonder onderbreking.
  2. Zorg dat je goed voorbereid het gesprek in gaat, dat wil zeggen dat je duidelijk voor ogen hebt, wat je uit het gesprek wilt halen, wat je onderhandelingsruimte is en hoe je sturing gaat geven aan het gesprek.
    Hoe ga je ervoor zorgen dat zij je niet met woorden uit het veld kunnen slaan? En dat je (juridisch) duidelijk kunt uitleggen hoe het zit.
  3. Zorg dat je uit de strijd blijft. Als je al advies hebt ingewonnen en weet dat je gelijk hebt, probeer dan in je communicatie geen ruzie te maken. Hoe rustiger jij blijft, hoe onrustiger zij worden.

Account aanmaken

Nieuw op ONICA? Registreer nu.

Heb je zelf ook een vergelijkbare situatie waar je niet uitkomt? Chat, bel, mail of videobel ons en we kijken gratis wat we voor je kunnen betekenen.

Met een gratis account op ONICA kun je:

  • Gebruikmaken van onze online begeleiding
  • Contacten leggen met andere werknemers in zelfde werksituaties als jij en meepraten op het forum

 

Details

Categorie

De wereld van ONICA

Datum

19 juli 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form