Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Re-integratie tweede spoor

Re-integratie tweede spoor maakt deel uit van de Wet Verbetering Poortwachter. Zodra je in staat bent om (langzaam) terug te keren in je werk moet er wettelijk naar 2 mogelijkheden (sporen) gekeken worden.

In dit artikel bespreken we re-integratie tweede spoor.

Als er wordt gesproken over tweede spoor dan is het doel van het begeleidingstraject om jou te herplaatsen in een functie bij een ander bedrijf dan waar je nu werkt. Het betekent dat er een begeleider moet worden ingezet die jou gaat begeleiden van jouw bestaande werk naar nieuw werk. Bij een tweede spoortraject moet goed rekening gehouden worden met jouw beperkingen. Dit is een voorwaarde van de Wet Verbetering Poortwachter. Het is dus niet hetzelfde als een outplacementtraject.

Krijg jij voor het tweede spoortraject een bureau toegewezen door jouw werkgever, of mag je er zelf een uitkiezen, dan is het goed om er zeker van te zijn dat het geen outplacementbureau is. Bij outplacement wordt je ook begeleid naar ander werk, maar staan jouw beperkingen niet centraal. Dit heeft als risico dat je een baan accepteert die niet bij jouw fysieke/mentale mogelijkheden past, waardoor je misschien weer ziek wordt. In dat geval ben je dus niet structureel herplaatst en is niet voldaan aan de wet.

Zowel jij als jouw werkgever lopen daarmee het risico van het UWV een boete te krijgen. Goed opletten dus! Veel outplacementbureaus voeren ook tweede spoor trajecten uit. Juist daarom is het zo belangrijk dat je zeker weet dat jouw beperkingen een onderdeel vormen van de zoektocht en het profiel dat van jou wordt opgesteld.

Re-integratie tweede spoor heeft dus als doel dat je herplaatst wordt bij jouw eigen werkgever in jouw eigen of een andere functie.

Ben je ziek en wil je meer weten over wat er op je afkomt? Lees hier op ONICA.nl wat jij zelf kan doen. Lees ook het artikel: De wettelijke stappen bij ziekte.

Details

Categorie

Featured Poortwachter

Datum

1 juni 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form