Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Plan van aanpak

Het plan van aanpak is een wettelijk taak die deel uitmaakt van de Wet Verbetering Poortwachter. Een van de eerste taken die uitgevoerd wordt als je langere tijd ziek bent (uiterlijk acht weken) is het opstellen van het plan van aanpak.

Wie stelt het op?

De Wet Verbetering Poortwachter eist dat jij en jouw werkgever een plan van aanpak maken over jouw re-integratie. Voordat het plan gemaakt kan worden, heb je een probleemanalyse nodig van de bedrijfsarts. In de praktijk zien we dat werkgevers er vaak voor kiezen dat de bedrijfsarts ook gelijk het plan van aanpak maakt. Volgens de wet heb jij inspraak en zou je dit in overleg met jouw werkgever moeten opstellen. Zorg er dus altijd voor dat je weet wat er in het plan van aanpak staat en bepaal of je het ermee eens bent.

De bedrijfsarts geeft een beeld van wat jij wel of niet kan en adviseert jouw werkgever over eventuele mogelijkheden om weer aan het werk te gaan. Jij en jouw werkgever bepalen samen hoe bijvoorbeeld een opbouwschema eruit kan zien. Daar kunnen jullie het advies van de bedrijfsarts in meenemen, maar dat hoeft niet.

Wat staat er in het plan?

In het plan van aanpak leggen jullie vast wanneer je gaat beginnen met opbouwen, welke werkzaamheden je gaat uitvoeren, en hoeveel uur je per dag in de week aan het werk gaat. Ook leg je vast hoe vaak jullie evalueren.

Evalueren

De Wet Verbetering Poortwachter vraagt dat jullie iedere zes weken evalueren. Je bekijkt dan samen of jullie afspraken nog steeds haalbaar zijn. In de praktijk zal je zien dat jullie veel vaker evalueren. In principe hoef je niet steeds alle gesprekken vast te leggen. Als er echt dingen veranderen, zoals de werkzaamheden of de opbouw in uren, leg dat dan wel vast in de bijstelling van het plan van aanpak.

Jouw rol

Bij het opstellen van het plan van aanpak is het jouw rol om duidelijk aan te geven wat je kunt uitvoeren aan werk. Laat duidelijk weten hoeveel werk je op een dag kan verrichten, welke taken je wel of niet kan uitvoeren en wanneer het wel of niet goed gaat. Het is vooral belangrijk dat jij blijft vertellen wanneer je lichaam laat weten dat het iets anders nodig heeft.

De rol van jouw werkgever

Het is de taak van jouw werkgever dat jullie bij het opstellen van het plan van aanpak goed weten wat jouw fysieke en mentale mogelijkheden zijn. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het consequent evalueren van jouw situatie. Hij kan dan  op tijd van koers veranderen zodra jij aangeeft dat het opgestelde plan niet meer aansluit bij jouw fysieke en/of mentale mogelijkheden. Jouw werkgever moet zich daarbij laten adviseren door de bedrijfsarts en kan niet alleen maar afgaan op jouw signalen.

Plan van aanpak WIA

Het proces is compleet wanneer jij en jouw werkgever het eens zijn over het plan van aanpak en het samen ondertekenen. Door het ondertekenen van het plan van aanpak ga je akkoord met de afspraken die daar in staan.

Ben je ziek en wil je meer weten over wat er op je afkomt? Lees hier op ONICA.nl wat jij zelf kan doen.

Details

Categorie

Poortwachter

Datum

26 mei 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form