Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Liquidatie

Als een bedrijf het financieel moeilijk heeft, komt dat over het algemeen omdat er te weinig geld is. Afhankelijk van de organisatie kan een directie ervoor kiezen om spullen uit het bedrijf te verkopen of, anders gezegd, te liquideren. Het doel van liquideren is dat er delen van het bedrijf (of bedrijfsmiddelen) zo snel mogelijk worden verkocht, om direct geld in kas te krijgen waarmee de rekeningen betaald kunnen worden.

Vaak gebeurt dit in bedrijven waar spullen aanwezig zijn die ook echt geld opleveren. Ieder bedrijf kan natuurlijk zijn bureaus, tafels, stoelen en computers te koop aanbieden, maar dat levert vaak onvoldoende op, naast het feit dat jij je werk dan niet meer kan doen.

Liquideren gebeurt veel bij organisaties die gebruik maken van machines die veel waard zijn en het bedrijf ook echt iets opleveren als deze verkocht worden.

Liquidatie kan een manier zijn om met zo min mogelijk schulden het bedrijf te sluiten.

Ook voor jou kan liquidatie interessant zijn. Als de achterstanden voornamelijk personeelskosten zijn en het bedrijf verkoopt wat spullen, dan betekent het dat je sneller (delen van) je salaris weer krijgt uitbetaald.
Vaak is het geen blijvende oplossing, maar geeft het wel tijdelijk lucht.

Lees meer over Jouw Mogelijkheden op ONICA.nl en wat jij zelf kan doen als het bedrijf waar je werkt failliet gaat.

Details

Categorie

Ontslag bij faillissement

Datum

22 december 2014

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht