Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Jouw functie verandert na de reorganisatie

Een reorganisatie heeft als doel efficiënter (met zo min mogelijk kosten) te werken. Daarom komt het vaak voor dat er kritisch wordt gekeken naar de functies en de manier waarop het werk binnen deze functies wordt uitgevoerd.

Als de werkwijze kan worden verbeterd, waardoor er minder tijd nodig is om de activiteit af te ronden dan bespaard dit kosten. Soms wordt er geconstateerd dat er andere werkzaamheden nodig zijn om het werk vlotter te laten verlopen. Die andere of nieuwe werkzaamheden vragen ook vaak andere kennis en ervaring en afhankelijk van de functie misschien ook een andere persoonlijkheid van degene die ze uitvoert.

Kortom, jouw functie verandert na de reorganisatie.

Opnieuw solliciteren op je eigen functie
Als een functie verandert, worden alle medewerkers in deze functiegroep boventallig. Soms moet je dan opnieuw solliciteren op je eigen functie. Hoewel je misschien voorrang hebt, wil het niet altijd zeggen dat je jouw functie ook weer krijgt. Misschien sluit jouw profiel niet meer aan op de functie en de visie van de nieuwe organisatie.

Dat is wrang als jij dat werk de afgelopen 7 jaar gedaan hebt en echt wel weet hoe het moet. Maar er is nu andere kennis en kunde nodig. Hoewel het misschien voelt alsof je wordt afgescheept, heeft het weinig zin als jij in een functie gaat werken die kennis/ervaring vraagt die jij niet hebt en ook niet wil opdoen. Je zult dit werk dan niet met veel plezier uitvoeren. Daarnaast is jouw werkgever (onnodig) langer bezig om jou in te werken. Uiteindelijk levert het dus niets op; niet voor jou en ook niet voor het bedrijf.

Het kan dus voorkomen dat je niet meer op je eigen functie wordt teruggeplaatst. De volgende mogelijkheid is dat je wel past in een andere functie die is ontstaan door de reorganisatie. In dat geval blijf je werken voor dezelfde werkgever maar in een andere functie.

Ook wanneer je voor dezelfde werkgever blijft werken, kan het bedrijf door de reorganisatie aanvoelen als een nieuw bedrijf. Jouw collega’s zijn bijvoorbeeld niet allemaal meer op dezelfde afdeling werkzaam of zelfs vertrokken.

Toch vertrekken
Het kan helaas ook dat er geen passende functie voor jou is en je het bedrijf moet verlaten. Je kunt ook zelf tot dat besluit komen en deze reorganisatie aangrijpen als een nieuwe carrièrekans. In beide gevallen geldt dat je niet zomaar op straat komt te staan. Je kunt dan gebruikmaken van de regelingen die zijn opgenomen in het sociaal plan. Jouw werkgever kan namelijk niet zonder regeling plotseling afscheid van je nemen en is wettelijk verplicht jou op te vangen nu er geen ruimte meer is binnen het bedrijf. .

Ben je boventallig? Lees hier op ONICA.nl alles over wat dat inhoudt en wat jouw mogelijkheden zijn.

Details

Categorie

Ontslag & Reorganisatie Ontslagcat

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht