Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Jouw functie blijft na reorganisatie (De blijffunctie)

De reorganisatie is begonnen en je hebt niet te horen gekregen dat je boventallig bent. Dit betekent dat er aan jouw functie niets verandert en jij kunt blijven waar je bent. Pfieeeeuwww

Een blijffunctie betekent dat het werk wat jij doet onmisbaar is voor het bedrijf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in deze reorganisatie alsnog boventallig wordt verklaard.

In principe wijzigt er over het algemeen weinig tot niets aan je functie-inhoud. Het kan wel betekenen dat er een het bedrijf of jouw afdeling verhuist en jij straks op een andere locatie gaat werken. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf straks in plaats van op tien locaties op één locatie gaat werken. Afhankelijk van jouw wensen en het aanbod van jouw werkgever kan het zijn dat jij er voor kiest om, ondanks dat je mag blijven, toch te vertrekken.

In het artikel Het bedrijf sluit een aantal locaties/vestigingen lees je meer over wat er bij een verhuizing en een reorganisatie gebeurt en wat jouw mogelijkheden zijn.

Wat zijn jouw opties?
Goed, jouw functie verandert niet en je hebt je baan nog. Maar er komt dus wel een nieuwe organisatiekoers. Je kunt misschien wel blijven, maar wil jij dat ook? Pas jij bij de nieuwe organisatie? Dit betekent dat je goed moet nadenken over hoe jij een aandeel gaat hebben aan al deze veranderingen. Want er gaat, hoe dan ook, het een en ander veranderen.

Achterover zitten is in ieder geval geen optie. Maak jouw persoonlijke plan, bedenk wat jij gaat bijdragen en hoe je dat wilt gaan doen. Maak jezelf klaar voor een nieuw begin. Hulp nodig? Neem snel contact met ons op!

Ben je boventallig? Lees hier op ONICA.nl alles over wat dat inhoudt en wat jouw mogelijkheden zijn.

Details

Categorie

Ontslag & Reorganisatie Ontslagcat

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht