Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Jouw afdeling of functie verdwijnt

Argggggggg! Je bent boventallig verklaard; jouw functie bestaat straks niet meer.
Het verdwijnen van functies is een ingrijpende verandering in de organisatiestructuur van een bedrijf. Je ziet dit soort besluiten vooral wanneer het bedrijf er voor kiest om bijvoorbeeld een managementlaag er tussenuit te halen. Van de een op de andere dag lijk je ineens overbodig. Dat is natuurlijk niet zo, maar zo voelt het wel.

Alle medewerkers in diezelfde functie worden dan boventallig verklaard. Vaak wordt er voor deze groep medewerkers collectief ontslag aangevraagd en zijn er regelingen getroffen in het sociaal plan.

Jouw werkgever moet zijn best doen om te kijken wie intern kunnen worden herplaatst in een andere functie. Het kan zijn dat jouw kennis en kunde nog nodig is. Misschien zijn er nieuwe functies ontstaan of zijn er bestaande functies vrij gekomen waar jij geschikt voor bent.

Jouw mogelijkheden
Dit is ook een goede kans om met de directie te gaan praten over jouw visie op de organisatie. Als jij al enige tijd van mening bent dat het een en ander beter kan binnen het bedrijf, biedt een reorganisatie de kans om dit te bespreken. Jouw functie is misschien wel overbodig, maar jouw kennis niet. Nu kun je laten zien wat jij in huis hebt en wat je wilt bijdragen aan de nieuwe organisatie. Zorgen dat je zichtbaar en bruikbaar bent voor de organisatie in tijden dat ze het moeilijk heeft, levert misschien niet direct een baan op maar biedt wel perspectief.

Ben je boventallig? Lees hier op ONICA.nl alles over wat dat inhoudt en wat jouw mogelijkheden zijn.

Details

Categorie

Ontslag & Reorganisatie Ontslagcat

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht