Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Je afdeling krimpt

Wanneer afdelingen inkrimpen als gevolg van een reorganisatie, betekent dit dat er delen van functiegroepen of volledige functiegroepen verdwijnen. Bepaalde kennis is niet meer nodig of een deel van de werkzaamheden kunnen efficiënter en door minder mensen worden uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld 15 secretaresses op een advocatenkantoor werken en er moet worden bezuinigd kan dit betekenen dat de functie van secretaresse blijft, maar dat het werk door minder secretaresses wordt gedaan.

Als jouw afdeling of functiegroep moet krimpen dan is dat de meest nare situatie van een reorganisatie. Het kan betekenen dat jij moet vertrekken (boventallig wordt verklaard) terwijl die vervelende collega die nooit echt werkt mag blijven. Helaas wordt er niet gekeken naar wie erg hard werkt en wie niet. Om te bepalen wie er moet vertrekken, is jouw werkgever verplicht om zich te houden aan het afspiegelingsbeginsel, wat bepaalt in welke volgorde er ontslagen gaan vallen.

Als je mag blijven
En dan komt dat rottige moment waarop duidelijk wordt wie moet vertrekken en wie mag blijven. Jij mag blijven en je bent natuurlijk blij dat je je baan nog hebt. Tegelijkertijd komen ook de zorgen van hoe nu verder. Het is niet zo dat je vanaf dat moment weer over gaat tot de orde van de dag en fluitend naar je werk gaat. Jouw collega die binnenkort moet vertrekken, heeft het daar vast moeilijk mee en dat zal je op de afdeling dagelijks merken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor jou. Als je altijd leuke collega’s hebt gehad, is afscheid nemen niet leuk.

Realiseer je dat, hoe onrechtvaardig een reorganisatie ook voelt, je er niets aan kunt veranderen. Ook niet door de hele dag te gaan zitten mokken. Je maakt het dan voor jezelf en je collega’s alleen maar moeilijker. Wat je wel kunt doen, kun je lezen onder Jouw mogelijkheden.

Werkdruk
Inkrimpen van afdelingen gaat bijna altijd gepaard met een verhoogde werkdruk. Je gaat met minder mensen wel hetzelfde werk of meer doen en het liefst nog sneller ook. Daarnaast zijn jouw collega’s die moeten vertrekken niet direct weg en is hun motivatie vaak tot onder het vriespunt gedaald waardoor er weinig werk verzet wordt.

Aan die werkdruk kun je weinig veranderen. Wat je wel kan doen, is zorgen dat je duidelijk aangeeft wat je nodig hebt om de werkdruk zo laag mogelijk te houden of in ieder geval op een niveau waar jij lekker mee kunt werken en goede resultaten kunt halen.

Hoe je hierover kunt praten en voor jezelf bepaalt wat je nodig hebt kun je o.a. lezen onder Opnieuw beginnen in een oud bedrijf met een nieuw jasje.

Als je moet vertrekken
Als jij een van de collega’s bent die helaas door deze inkrimping moet vertrekken, is dat echt heel vervelend. Gelukkig wordt je niet zomaar op straat gezet en zijn er vaak regelingen getroffen die je kunt terugvinden in het sociaal plan. Als er geen regelingen zijn getroffen, staat niets je in de weg om zelf met een plan te komen en jouw ideeën voor te leggen aan jouw werkgever.

Je moet er wel vanuit gaan dat terugkeren in je functie niet meer kan. Maar wanneer jij de reorganisatie ziet als een nieuwe carrièrekans, ontstaan er plotseling een hoop mogelijkheden. Wil je meer inzicht in wat je mogelijkheden kunnen worden? Neem snel contact met ons op!

Ben je boventallig? Lees hier op ONICA.nl alles over wat dat inhoudt en wat jouw mogelijkheden zijn.

Details

Categorie

Ontslag & Reorganisatie Ontslagcat

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht