Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Het bedrijf sluit een aantal locaties/vestigingen

Met de huidige economische omstandigheden komt het steeds meer voor dat bedrijven vestigingen of locaties sluiten en de werkzaamheden die daar worden uitgevoerd (meteen) worden verplaatst of stoppen.

Er zijn vaak meerdere redenen waarom een bedrijf besluit dit te doen, bijvoorbeeld wanneer er te weinig producten en/of diensten worden verkocht of wanneer een andere en efficiëntere verdeling van het werk een locatie overbodig maakt. Het sluiten van een locatie betekent automatisch een kostenbesparing doordat er huur en/of andere kosten voor onderhoud komen te vervallen.

Op het moment dat er is besloten een locatie te sluiten, betekent het vaak dat jij en je collega’s overbodig zijn geworden en niet meer ingezet gaan worden. Het klinkt vreselijk onaardig, maar in feite zijn jullie teveel. In reorganisatietermen heet dat boventallig.

Wat betekent dit voor jou?

Deze mededeling voelt natuurlijk als een klap in je gezicht. Wat flikken ze je nu dan?! Na deze eerste emotionele reactie is het goed om na te denken over wat jij eigenlijk van dit bedrijf en haar ontwikkelingen vindt. Het feit dat jouw werkgever gaat reorganiseren betekent vaak dat het roer drastisch om moet. Dat roep jij misschien al jaren. Jouw boventallig biedt jou dus ook mogelijkheden om mee te bouwen aan de toekomst.

Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen die boventallig is verklaard. Jouw werkgever kan in het sociaal plan speciale regelingen hebben opgenomen voor jou en je collega’s. Het is verstandig om dit plan goed te bekijken. Het zou namelijk heel goed kunnen dat met het sluiten van de locatie je moet vertrekken. Je kan misschien ook jouw eigen functie aangeboden krijgen op een nieuwe standplaats of zelfs een hele nieuwe functie aangeboden krijgen waar je intern op moet solliciteren.

Behalve de onzekerheid die boventalligheid met zich meebrengt, zijn er nu ook mogelijkheden. Het sociaal plan biedt vaak perspectief om te gaan ontdekken wat je graag wilt, en wij adviseren je van harte het sociaal plan optimaal te benutten.

Meer weten over jouw mogelijkheden in deze situatie? Je vindt er alles over op Jouw mogelijkheden.

Werk jij bij een bedrijf dat gaat reorganiseren en wil je meer weten over wat er op je afkomt? Lees hier op ONICA.nl wat jij zelf kan doen.

 

Details

Categorie

Alles over reorganisatie

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht