Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Faillissement aanvragen

Faillissement aanvragenAls het de directie niet lukt om tot regelingen te komen met haar schuldeisers dan kan ze zelf het faillissement aanvragen. Dit kan overigens ook aangevraagd worden door jou en je collega’s of door de schuldeisers. Als het faillissement is aangevraagd en de rechtbank dat heeft uitgesproken, dan is het bedrijf dus failliet verklaard. De rechtbank stelt dan een curator aan. Vaak is dit dezelfde persoon die in de fase van uitstel van betaling in de rol van bewindvoerder zat.

Mogelijkheden en afronding

De curator onderzoekt (samen met de directie) wat er nog met het bedrijf kan worden gedaan. Het bedrijf waar je werkt heeft waardevolle relaties, jij doet werk waar behoefte aan is en er is misschien wel apparatuur beschikbaar dat verkocht kan worden. De curator gaat aan de slag om kopers te vinden. Door te verkopen komt er geld beschikbaar waarmee de openstaande rekeningen betaald kunnen worden. Vaak zijn deze rekeningen zo hoog opgelopen dat ze nooit helemaal betaald kunnen worden. De grootste schuldeisers zijn bijna altijd de Belastingdienst en de banken.

Doorwerken

Nu het faillissement is uitgesproken, wil dat niet zeggen dat jij per direct geen baan meer hebt. De curator kan van jou verlangen dat je doorwerkt. Dit heeft te maken met het feit dat het de taak van de curator is om te onderzoeken of een doorstart of overname van het bedrijf mogelijk is. Het is dan nodig dat het werk doorgaat. Zolang je werkt betekent het dat er geld binnenkomt voor de diensten/producten die verkocht worden. Dat geld is hard nodig om de openstaande rekeningen zoveel mogelijk te betalen.

De curator zal ondanks de zoektocht echt wel rekening proberen te houden met alle stress, druk en onzekerheid die jij ervaart. Het is belangrijk dat jij blijft aangeven wat je nodig hebt.

Lees ook Hoe bespreek je jouw wensen met de curator.

Bedrijfstoekomst

In de regel zijn er twee manieren waarop een bedrijf verder kan:
1. Het bedrijf wordt doorverkocht aan een ander en daarmee overgenomen (Overname)
2. Het bedrijf is failliet en de inhoud(personeel, middelen) van het bedrijf worden ‘gekocht’ door een ander of meegenomen door de oude directeur/eigenaar (Doorstart)

Overname

De curator kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een koper, zodat het bedrijf kan worden overgenomen. Als dat gebeurt, kan het zijn dat jouw werk en daarmee jij als medewerker nodig bent en een contract krijgt aangeboden bij de nieuwe eigenaar/werkgever. Bij een overname geldt altijd dat jij je arbeidsovereenkomst behoudt en dat er aan de voorwaarden tijdelijks niets mag wijzigen. De kosten die een koper dan moet betalen om het bedrijf over te nemen moeten ervoor zorgen dat de schulden zoveel mogelijk worden afbetaald.

Doorstart door een vreemde

Bij een doorstart geldt dat het bedrijf al failliet is verklaard. De curator gaat dan ook op zoek naar partijen die delen van het bedrijf willen overnemen. Hierbij kun je denken aan klantenbestanden, de bedrijfsnaam, personeel, etc. Het geld dat de curator dan ontvangt van deze partijen kan gebruikt worden om crediteuren alsnog te betalen. Bij een doorstart kan het zijn dat de werkzaamheden voor sommige klanten worden overgenomen door een nieuw bedrijf. In dat geval kan het zijn dat jij een nieuw contract krijgt aangeboden. Dit contract kan er heel anders uitzien dan voor het faillissement en dus ook andere arbeidsvoorwaarden bevatten.

Doorstart door de baas

Het kan natuurlijk ook zijn dat je oude baas het bedrijf zelf failliet laat gaan. Ook dan komt er een curator in beeld. Je oude baas kan er dan voor kiezen om zelf het bedrijf een doorstart te geven. In dat geval betekent het dat je baas een nieuw bedrijf start met de oude werkzaamheden, bij dezelfde klanten en hetzelfde personeel. Ook in deze situatie geldt dat het dus eigenlijk om een nieuw bedrijf gaat en jij dus ook een nieuw contract krijgt aangeboden met nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Uitkeringen

Als het bedrijf failliet is verklaard, dan heb je recht op een uitkering wegens betalingsonmacht.
De uitkering wegens betalingsonmacht is er om vanaf het moment dat het bedrijf waar je werkt failliet is, 13 weken (3 maanden) salaris uit te keren. Door het faillissement heeft de werkgever vaak ook moeite gehad de maanden voor het faillissement het salaris uit te betalen. De uitkering wegens betalingsonmacht geeft je ook recht op de achterstallige salarisbetalingen.

De curator werkt veel samen met het UWV. De aanvraag voor de uitkering wegens betalingsonmacht gebeurt daarom vaak in samenspraak met de curator.

 

Details

Categorie

Ontslag bij faillissement

Datum

22 december 2014

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht