Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Een andere functie aangeboden in het bedrijf

Het bedrijf waar je werkt is aan het reorganiseren en jouw functie is komen te vervallen.
Jouw werkgever kan je een nieuwe functie aanbieden op een totaal andere afdeling met andere werkzaamheden, waar je absoluut geschikt voor bent. Het woord aanbieden is hier niet helemaal zuiver. Vaak moet je namelijk gewoon solliciteren op die baan. Je hebt dan wel als voordeel dat medewerkers die uit een reorganisatie komen vaak voorrang hebben op externe sollicitanten. Je gaat dus gewoon de sollicitatieprocedure in

Solliciteren op jouw eigen aangepaste functie
Soms komt het voor dat jouw functiegroep helemaal komt te vervallen of verandert, en je vervolgens, samen met jouw collega’s die dezelfde functie uitvoeren, op een nieuwe functie mag solliciteren. Een functie die wel erg lijkt op je oude functie die gaat verdwijnen.

Formeel zijn er door het UWV strenge regels gebonden aan het aanpassen van een functie bij reorganisaties. Het moet echt een verandering zijn op meerdere niveaus. Daarbij kun je denken aan werkzaamheden, taken, salarisschaal, functiedoelen en –eisen. Die moeten echt verschillen van je huidige functie.

Je vertrouwt het niet
Soms lijkt het erop dat je werkgever eigenlijk dezelfde functie houdt maar iedereen opnieuw laat solliciteren om zelf een selectie te maken wie hij wel of niet op deze plek wil hebben. In de praktijk wordt dat ook wel eens de “stoelendansmethode” genoemd.

Het is vooral belangrijk dat jij er op let of de functies van elkaar verschillen. Omdat je niet objectief bent, kun je dit bijna niet zelf beoordelen. Je wilt je baan houden en je zal dus al snel concluderen dat de functie hetzelfde is. Het is verstandiger dit door een externe partij te laten beoordelen. Ook zouden de sollicitatiegesprekken door anderen gevoerd moeten worden om er zeker van te zijn het een eerlijk proces is.

Om het gesprek met jouw werkgever open te houden, is het beter om ervan uit te gaan dat iedereen met de beste bedoelingen handelt.

Je kunt ervoor kiezen om een rechter te laten bepalen of het echt een andere functie is. Je moet je daarbij wel realiseren dat je de relatie met je werkgever waarschijnlijk op scherp zet.

We adviseren goed na te denken over wat je op het spel zet als je een juridisch weg inslaat. De kans om (weer) samen te werken is dan vaak zo goed als geblokkeerd.

Wat te doen
Als je het niet vertrouwd is het verstandig het gesprek aan te gaan met jouw werkgever en duidelijk te maken dat je graag in aanmerking komt voor de baan. In dit gesprek kun je aangeven dat je goed op de hoogte bent van de feiten. Je kunt namelijk wel van jouw werkgever verlangen dat hij zijn uiterste best doet om een zo eerlijk mogelijke selectie te maken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door af te dwingen dat de sollicitatieronden door een externe partij worden gedaan.

Lees ook het artikel: Kan een boventallige werknemer verplicht worden om een lagere functie te accepteren?

Details

Categorie

Alles over boventallig Boventalligcat

Datum

9 januari 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht