Yonkers

Als het op je werk even niet werkt, brengt ONICA het gesprek (weer) op gang
blog

Als je loon niet wordt uitbetaald

Het is al snel duidelijk dat het niet goed gaat met het bedrijf waar je werkt als je salaris later komt dan normaal of het salaris helemaal niet uitbetaald wordt deze maand.

Vaak zal je werkgever dan schriftelijk uitgelegd hebben wat de reden is van de “vertraging”. Toch is het een heel belangrijk signaal van het bedrijf aan jou als werknemer.

Wat te doen als je salaris niet betaald wordt?

Als je je salaris niet meer ontvangt, is het goed je werkgever een brief per aangetekende post te sturen waarin je de werkgever sommeert of dwingt om binnen een korte tijd (bijvoorbeeld 1 week) alsnog je salaris over te maken. Het is goed om deze brief vanuit jezelf naar je werkgever te sturen. De kans is alleen groot dat ook je collega’s geen salaris hebben gehad. Als het voor meer mensen geldt, doen jullie er goed aan je werkgever gezamenlijk een brief te sturen met daarin het dwingende verzoek om tot betaling over te gaan.

Geef daarin ook aan wat de mogelijke gevolgen zijn als het salaris niet uitbetaald wordt: bijvoorbeeld het inschakelen van het UWV om te melden dat je werkgever niet kan betalen. Dit noemen we een melding van betalingsonmacht.

Wie kan je helpen?

Wordt jouw salaris niet uitbetaald? Open de chat of maak een account aan en leg contact met een van onze Digi Oon’s. Zij helpen jou en je collega’s met een brief en een stappenplan.

Details

Categorie

Featured Ontslag bij faillissement

Datum

2 augustus 2015

Auteur

ONICA.nl

social
Deel dit bericht
Comment Form